12 Ağustos 2016 Cuma

Balıkesir'de Drone Uçuşları Yasaklandı!

Balıkesir Valiliği, günümüzde oldukça popüler olan insansız hava araçlarının yani drone'ların uçuşlarını yasakladı. İşte uygulanan yasağın detayları!




Günümüzde oldukça popüler hale gelen insansız hava aracı yani drone'lar, birçok farklı amaç için kullanılıyor. Tabi, bu cihazlar kötü niyetli kişiler tarafından da kullanılabiliyor.
Son günlerde üzücü olayların yaşandığı ülkemizde, güvenlik tedbirleri amacıyla insansız hava araçları için uygulanan yasağın bu kez yeni adresiBalıkesir oldu.

Uçuş Yasağının Ne Zaman Kalkacağı Bilinmiyor!

Balıkesir Valiliği tarafından olağanüstü hal tedbirleri kapsamında il genelinde dronemultikopter ve insansız hava araçlarının izinsiz uçuşunun yasaklandığı açıklandı.


asağın başlıca sebebi olarak teröristlerin bu cihazları bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanma riski gösteriliyor. Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;
Ülkemizin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtiği ve terör örgütünün elem sürecini artırmaya çalıştığı bugünlerde, huzur ortamını bozmak için özellikle insansız hava araçları ve benzerlerinin bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanılmasının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. İnsansız hava araçları ve benzerlerinin bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanılmasının önüne geçilmesi esastır. Bu karar, Balıkesir ve ilçelerinde, drone, multikopter ve insansız hava araçlarının valilikten izin alınmadan kullanılması hususunu kapsamaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder